Kako optimizirati web stranicu u par koraka

Kao i u svakom poslu i kod web stranica vrlo je bitno da one budu vidljive, da budu posječene i da se za njih pročuje. Jedini način da u tome i uspijete je da se nalazite na što boljim pozicijama koje su ključne za vaše poslovanje. Ako se bavite prodajom čaša, ono što je vama važno to su ključne rijeći kao čaše za vino, kristalne čaše, prodaja čaša, krigle za pivo itd. Na tim riječima vi ćete imati najbolju konverziju i dobit ćete rezultate u prodaji. Pitanje koje vas vjerojatno najviše mući je kako biti prvi pod tim riječima. Svatko tko ima internet stranicu želi biti prvi, drugi, treći … Nije to ništa čudno jer svi mi znamo što takve poziije donose. Google odlučuje koje će to stranice biti, a da bi mu mi dali povod i razlog da se fokusira na našu stranicu trebamo ju kvalitetno optimizirati.

seo

Što znaći optimizirati stranicu? Optimizacija web stranice je ubiti priprema weba za indeksaciju od strane internet tražilica kao što su Yahoo i Google. Ovaj posao naziva se još i seo optimizacija a najčešće ju odrađuju ljudi specijalizirani za ovaj dio posla. Kada pišete članak, stavljate sliku, kreirate kategoriju morate paziti na detalje kako bi vaša stranica bila kvalitetna i zadovoljavala standarde koji utječu na poziciju u tražilici. Na internetu možete pronaći veliki broj stranica koje opisuju kako kvalitetno optimizirati web, ali ako to nikada niste radili bolje ni nemojte. Ovaj posao čini se vrlo laganim i zanimljivim ali ujedno je i vrlo opasan. Oni koji ne znaju što rade najčešće završe tako da im stranica bude ignorirana ili čak izbačena iz tražilice. Google je iz godine u godinu sve stroži po tom pitanju, zato prepustite ovaj posao stručnim ljudima.

Uz SEO optimizaciju naša preporuka je da svakako pokušate promovirati svoju internet stranicu kroz Adwords oglašavanje.  Seo je rad na vremenu i on može potrajati do pola godine, ovisno o kojim se ključnim riječima radi. Kod adwordsa tj. sponzoriranih oglasa potrebno je kreirati jednostavan oglas, odnosno kapmanju, ubaciti riječi za koje želite biti prvi i vaša stranica će već isti dan zaista biti tamo gdje vi želite. Ovo je vrlo dobar način da vidite koje se ključne riječi pretražuju i na kojima ćete imate najbolju konverziju i rezultate. Tako možete saznati na što se trebate fokusirati i koje točno keyworde treba optimizirati. Ako ste zainteresirani za uslugu optimiziranja stranice upišite u tražilicu pojam seo optimizacija te izaberite firmu za koju smatrate da je dovoljno kvalitetna za vaš projekat.